De voordelen van een orthomolucaire diëtistenpraktijk

Gezondheid

De voordelen van een orthomolucaire diëtistenpraktijk

Ik geef voedingscursussen, waaronder een orthomoleculaire diëtist certificering. Orthomoleculair betekent “natuurwet”, en het is een wetenschappelijke wet die theïstisch gedefinieerde eiwitten als grondslag heeft. Het menselijk lichaam is een complex systeem dat is opgebouwd uit macromoleculaire componenten. De macromoleculen zijn gerangschikt in lange ketens van aminozuren. Het micromoleculaire deel van de keten (pangs) bestaat uit peptiden. Wanneer de hele keten intact is, wordt het systeem als homogeen en mechanisch consistent beschouwd. Wanneer een van de macromoleculaire ketens wordt verwijderd (naar verluidt door honger naar energie, b.v. door vasten) is het lichaam niet in staat de hele keten onmiddellijk samen te stellen om de ontbrekende schakel, de eerste van alle macromoleculaire ketens, te vervangen. Als de hele keten niet wordt vervangen, zal de “dieter” zich lusteloos blijven voelen en kan hij lijden aan vele chronische degeneratieve ziekten, waarop ik in latere artikelen nader zal ingaan.

Veel artsen en voedingsdeskundigen beschouwen het juiste dieet als een dieet dat de juiste combinatie van macro- en micromoleculaire componenten bevat, consequent gedurende het hele groeiproces. Als de groeischijven te vaak worden geopend, zal het lichaam waarschijnlijk de fout maken de gaten op te vullen in plaats van de energie te oogsten uit het voedsel dat we eten

 

Mensen zijn gewoontedieren. We zijn lui en we leven op koolhydraten. Maar het is verkeerd.

Koolhydraten zijn een slechte energiebron en worden maar al te vaak geassocieerd met comfort, maar niet met langdurige, kwalitatieve groei. Het oude gezegde “Je bent wat je eet” betekent eigenlijk “Je bent wat je comprimeert”.

Na verscheidene duizenden jaren van studie van de Chinese en Oosterse culturen op het snijvlak van wat de wetenschap nu begint te begrijpen over de genetische afbraak en degeneratie van het lichaam, is er nu een aanpasbare strategie om deze beide problemen te voorkomen en om te keren.

De strategie omvat een strikt dieet van het juiste soort voedsel om zowel herstel als regeneratie te bevorderen. Het omvat ook een sterke anti-oxidant suppletie die de cel en het DNA zal beschermen. Het is belangrijk om te weten als je last van hormonale schommelingen hebt, kan geschikte supplementen je goed helpen. 

Lees meer:

Gezonde leefstijl

 

Back To Top