Endometriose veroorzaakt pijn

Gezondheid

Endometriose veroorzaakt pijn

In sommige gevallen veroorzaakt endometriose alleen ’s nachts pijn, terwijl anderen ook de hele dag lichte pijn hebben. De pijn varieert per persoon, en wordt meestal gevoeld vlak voor het slapen gaan.

Endometriose is een ziekte die bij ongeveer drie op de tien vrouwen boven de 35 voorkomt.

Hoewel er geen specifieke behandeling voor endometriose bestaat, stimuleren al deze behandelingen het herstel van de eisprong door de buik met gezond baarmoederslijmvlies te bekleden. Ovulatie-inductie door het nemen van vruchtbaarheidsmedicijnen of het hebben van seks met een partner helpt om dit doel te bereiken. Sommige vrouwen kunnen echter om verschillende redenen geen eisprong tot stand brengen. Wanneer vrouwen endometriose hebben, wordt hun menstruatie zwaar en onregelmatig. Ze hebben ook vaak last van pijnlijke menstruaties en pijn, waardoor ze geen zin hebben om hun menstruatie te hervatten, vooral wanneer ze een hysterectomie krijgen. Zware menstruatie komt doordat de organen, die de hormonen produceren die tot de menstruatie leiden, groot of klein van omvang zijn. Dit komt doordat de zieke blindedarm zeer groot van omvang is en kleiner van omvang dan de baarmoeder.

Endometriose veroorzaakt bekkenpijn, buikpijn, rugpijn, pijn, een opgeblazen gevoel in de buik en braken en soms beide samengehouden door banden en spieren. Veel vrouwen hebben ook een gevoel van onbehagen vanwege de buikmassa. Veel klinieken bieden vrouwen hulp bij de pijn,esis en andere problemen met betrekking tot het voortplantingssysteem, met inbegrip van het baarmoederslijmvlies, de klieren en de organen in de buikholte.

Voor de behandeling van endometriose zijn in klinieken leefgewoonten, medicijnen en behandelingen beschikbaar. Geneesmiddelen die het bloed verdunnen, wat menstruatie-rugpijn kan veroorzaken, zijn de meest effectieve vorm van behandeling voor vrouwen. Het bloed bevat stoffen waarvan abortusverzorgers op de hoogte moeten zijn, omdat abortus technisch gezien dood is, omdat het bloed in de baarmoeder terechtkomt. Er kunnen echter miskramen optreden, ook al houdt het baarmoederslijmvlies de foetus tegen om zich aan de baarmoeder te hechten. De meeste vrouwen ondervinden pijn, hevige bloedingen en bekkenpijn, samen met de ontwikkeling van cysten in de eierstokken.

Vrouwen met endometriose voelen pijn tijdens hun maandelijkse menstruatie en sommigen hebben nog urenlang pijn na de menstruatie. Alle vrouwen ervaren ten minste één menstruatiesymptoom, maar niet alle vrouwen hebben al deze symptomen. Sommige symptomen ervaren vrouwen alleen tijdens hun maandelijkse periode. Anderen kunnen af en toe pijn hebben of een onregelmatige menstruatie. Zelfs veel vrouwen die endometriose hebben, zullen niet al deze symptomen hebben.

 

Lees Meer:

Last van stuitje
Kramp in kaak

Back To Top