Hoe zorg je voor je gezondheid?

Gezondheid

Hoe zorg je voor je gezondheid?

Ik werd ziek vlak nadat mijn vader een paar jaar van mijn moeder gescheiden was en had bijna een zenuwinzinking. Tot op de dag van vandaag heb ik last van paniek, angsten en paniekaanvallen. Ik voelde me onzeker over mezelf en een beetje bang. Ik kreeg te horen dat het een psychosomatische, stress-gerelateerde ziekte was en dat ik er niets aan kon doen. Nou, dat heb ik met beide handen aangegrepen. Ik ging naar Craniosacraal therapie. Mijn hele familie had problemen met hun schema’s, ze hadden hun eigen angsten. Ik leerde de ‘Negatieve Maaltijd’ en emotie die in mijn maag zat te ‘annuleren’ en alternatieven kraakten zichzelf.

Tot nu toe is dit een verbazingwekkend verhaal over hoe je emoties en ‘Doelen’ je lichamelijke gezondheid beïnvloeden. Mijn volgende serie blokken gaat diep en bevat gedachten en gevoelens die verband houden met mijn jeugd en mijn genezing. Vrouwen van mijn leeftijd kregen beelden te zien en pestkoppen waren bedoeld voor mannen. De meesten van ons, kregen zulke beperkende opvattingen als dat we nooit onze echtgenoten konden verlaten, ik kon het me niet veroorloven om weg te gaan en het risico te lopen alleen te zijn. Mijn familie zou betalen voor de ziekte en het was onze verantwoordelijkheid om voor zichzelf te zorgen. Niet één van ons, had een gezonde lichaamsverzorging of zelfs maar een warme knuffel. Is dat zo?

Ik had geleerd om een paar stappen te lopen en ik had niet alleen mijn training afgemaakt, ik had ook geleerd hoe ik het op de automatische piloot kon zetten en een kaart kon maken om op mijn bestemming te komen. Om het verdriet te compenseren, had ik geleerd om van het proces te houden om voor mijn gezondheid en fitness te zorgen, in plaats van van ons arme lichaam en pijn. Ik kreeg te zien hoe ik kon sporten en aan kracht kon winnen. Mijn beste vriend vertelde me om in de sportschool rond te hangen en jezelf op te bouwen. Zo werd ik elke dag wakker met een doel, niet wat ik kon of hoe ver mijn lichaam me kon brengen, maar wat ik voor mezelf wilde doen. Ik leerde een ondersteunend systeem op te bouwen en de moed in de wetenschap te geloven dat een oefenmachine worden precies was wat ik nodig had. Ik leerde genoeg fooien te verdienen om mijn eigen zaak te beginnen en over echte financiële middelen te beschikken. Ik kreeg een cv met alle namen en functietitels waar ik in het revalidatiecentrum voor zou gaan werken. De realiteit sloeg toe en ik vroeg me af hoe een vrouw van mijn leeftijd ook maar een deel van zo’n bedrijf kon krijgen, met hoeveel opleiding en familiebanden, wat waren precies mijn criteria om bij dit bedrijf betrokken te raken.

 

Meer lezen:

Cranio sacraal therapie Rotterdam
Cursus babymassage
Zwangerschapsmassage Rotterdam
Babymassage Rotterdam

Back To Top