Hormonen

Gezondheid

Hormonen

Wanneer ik werk als Orthomoleculair therapeut, ben ik op zoek naar structurele onevenwichtigheden, en breng ik ook veel tijd door met patiënten, die op zoek zijn naar de juiste voeding om hun gezondheid te helpen. Daarnaast help ik graag mensen die lijden aan symptomatische ziekte.

Hormonen in balans is een onderwerp dat ik graag wil aansnijden, en waar ik ook wat dieper op in wil gaan.

 

Hormonen:

Hormonen zijn boodschappers die chemische informatie van het ene deel van het lichaam naar het andere overbrengen. Het belangrijkste wat hormonen doen is beïnvloeden hoe andere hormonen functioneren. (Je kunt dit zien wanneer je koelkast uitvalt, wanneer je kortademig wordt, of wanneer je temperatuur omhoog gaat).

Een van de boodschappers die je hormonen vervoeren is adrenaline. Adrenaline wordt ook wel het “vecht of vlucht” hormoon genoemd. Dit is verantwoordelijk voor het voorbereiden van je lichaam om ofwel in actie te komen (vlucht) ofwel in de toestand van thuis te blijven (aanwezig).

Uw hormoonhuishouding zal het meest worden aangetast wanneer u echte hormonale onevenwichtigheden hebt. Symptomen van deze onevenwichtigheden kunnen zijn: depressie en vermoeidheid, gewichtstoename en dunner wordende wenkbrauwen, droge huid, en migraine. Vaak denken mensen dat deze symptomen het gevolg zijn van een probleem in hun hypofyse. Hoewel er een probleem is met uw hypofyse, is er eigenlijk een probleem dat uw hele endocriene systeem beïnvloedt.

Lees Meer:

Voedingsdeskundige Amstelveen

Back To Top