Reiki- Een Holistische Helende Techniek

Gezondheid

Reiki- Een Holistische Helende Techniek

Water, een fundamentele vorm van alle dingen, inclusief ons hart, is het meest elementaire van allemaal. Reiki is een holistische helingstechniek die zowel het verstijven van de pail omvat als het verrichten van energiewerk om stress-energie die in het lichaam is opgesloten voortdurend vrij te maken. Het bevrijden van het lichaam wordt een voortdurend proces, dat dagelijkse aandacht en werk vereist. Let wel, we hebben het hier niet over een specifieke kwaal. Iemand kan een bepaald gezondheidsprobleem hebben en niet weten wat de oorzaak ervan is.

Men gelooft dat Reiki genezers de fysiologische reactie van het lichaam kunnen veranderen op een chemische stof die in het lichaam vrijkomt, afhankelijk van de fysieke toestand van de persoon. Deze reactie is gebaseerd op hoe het lichaam functioneert. De beoefenaar kan ook het immuunsysteem van een persoon tot op zekere hoogte stimuleren, waardoor symptomen worden behandeld die voor de behandeling niet bestonden.

Er zijn twee manieren om hands on Reiki te ontvangen. U kunt hands on Reiki ontvangen door uw eigen leraar of u kunt een afspraak maken en een Reiki Master/ Leraar aanwezig laten zijn bij de healing sessie.

Wanneer een persoon hands on Reiki toepast op een andere persoon, is dat geen vorm van genezing maar een ondersteuningsproces. De hands on healing geeft genezing aan de persoon die de behandeling ontvangt. Het geeft troost, genezing en ontspanning. Er zijn tijden dat bepaalde hands-on-healing sessies nuttig zijn voor de persoon die de behandeling ontvangt. Deze behandeltijden variëren van 10-18% van de totale vitaliteit van de persoon. Tijdens de behandeling kan de persoon energie-impulsen (wachtgolven) ontvangen van de geestenwereld. Deze energie-impulsen zijn essentieel voor het genezingsproces van een persoon. De hoeveelheid energie die aan een persoon wordt geleverd varieert van heel weinig energie tot meerdere uren. Tijdens deze perioden van hogere energietrillingen kan een persoon meer fysieke en mentale voordelen ervaren dan normaal.

Wanneer iemand zichzelf alleen maar behandelt om energie-impulsen van de geestenwereld te ontvangen, is de kans groter dat er gedurende een bepaalde periode genezing optreedt. De meeste mensen die aan zelfgenezing doen, doen dat gedurende één tot twee weken. De genezing vindt meestal eens in de drie maanden plaats.

eks vm – deze energie wijst naar de persoon die de genezing ondergaat. Zij kan lichamelijk of geestelijk worden gevoeld. Energie kan ook worden overgedragen via aanraking, zang en vibratie. Deze methoden worden weinig gebruikt door mensen die Reiki masters willen worden. Deze methoden worden het best gebruikt door mensen die anderen bijstaan.

Wanneer iemand Reiki op zichzelf of anderen toepast, zal de overgedragen energie ook niet zelden op anderen worden overgedragen. Dit komt omdat Reiki een universele energie is. De effecten ervan zijn voelbaar op iedereen en alles in het universum. Daarom, hoe meer mensen bereid zijn om tegelijkertijd geheeld te worden, hoe sneller een genezing zal plaatsvinden.

Als iemand een aandoening heeft en genezen wil worden, is het het beste dat de aandoening absoluut negatief is. Mensen omschrijven het gevoel van pijn en ongemak als een pijn en een gevoel van onbehagen.

Indien u gedachten hebt die strijdig zijn met de hier geuite opvattingen, kunt u mij schrijven door gebruik te maken van de commentaarmogelijkheid aan het einde van uw artikel en gelieve het woord “lotus” te gebruiken in uw inzending. Bedankt voor uw artikel.

Een alternatief gezichtspunt op de wet van reiki en een mogelijke verklaring is het gezichtspunt dat chakra’s of energiecentra in feite spaarbanken zijn waar universele energie door het individu wordt gedeponeerd en opgenomen.

Laten we zeggen dat de mind set van de beoefenaar aan het begin van de beoefening was dat de energie die overgedragen wordt gebruikt zal worden ten voordele van anderen en dus ook problemen kan veroorzaken voor het individu. Er is dus een nieuwe, verbeterde trainingsmethode nodig voor de beoefening en om deze methode mogelijk te maken, zal de geest van de beoefenaar veranderd worden en zal hij overgaan naar die van een meer universele staat. Dit zal de problemen met de beoefening verminderen of elimineren en tevens bijdragen tot een vreedzamere ontwikkeling.

 

Lees meer:

Talentenspel
Spiritueel coach

Back To Top