Hoe word je assertiever in een korte tijd

Gezondheid

Hoe word je assertiever in een korte tijd

Als u een assertieve persoonlijkheid hebt, is het goede nieuws dat dit een eigenschap is die kan worden aangeleerd en aangescherpt. Als gevolg van hard studeren en agressieve motivatie kun je in korte tijd leren hoe je assertiever kunt worden. Dan zal je na een tijdje merken dat je steeds meer krijgt van wat je wilt.

Het eerste wat je moet doen om assertiever te zijn is je krachtigste assertieve negatieve affirmaties leren. Dit zijn enkele dingen die je tegenhouden om te doen wat je wilt doen. Mediteer erop, laat ze zich ontwikkelen in je geest en begin ze te oefenen. Als je je assertiever wilt voelen in een bepaalde situatie, moet je jezelf trainen om “nee” te gaan zeggen.

Wat betekent het om nee te zeggen? Simpel. Het betekent dat je geest is ingesteld om nee te zeggen tegen wat je niet wilt doen. Dat betekent simpelweg dat je geest je ervan zal weerhouden een bepaalde taak te doen wanneer je dat eigenlijk niet wilt. Om het gemakkelijker te maken moet je denken aan die momenten waarop je het wel wilt doen, maar je tegen jezelf zegt dat je het niet wilt doen. Een ander voorbeeld in dit geval is de situatie met de afwas; je maakt misschien veel lawaai tijdens de afwas, maar je wilt geen muziekinstrument bespelen, dus wat ga je dan doen? Doe gewoon de afwas, dat is aangenamer dan klarinet spelen! Als je bereid bent om dat te doen. Het is tijd om echt nee te zeggen tegen wat je niet wilt doen. Als je eenmaal aan deze techniek gewend bent, moet je het oefenen met kleine dingen. Het zou je moeten helpen om heel duidelijk na te denken over je verboden activiteiten en te voorkomen dat je nog langer het slachtoffer moet spelen.

Eindelijk moet je assertief zijn en je moet het oefenen. Wat zul je heel snel zien? Je leven zal veel gemakkelijker worden. U zult meer krijgen van wat u wilt. Je zult meer controle hebben over je eigen leven en je tijd. U moet het feit onder ogen zien dat al deze mooie dingen er niet zullen komen zonder uw persoonlijke inspanning en initiatief. Ik weet dat het in het begin misschien niet gemakkelijk is en dat u niet altijd overal ja op zult zeggen, maar naarmate u verder komt op het pad zult u beseffen dat het u helpt om van mensen die bereid zijn om met u om te gaan assertiever te eisen. Ik weet zeker dat je graag mee wilt doen aan onze cursus assertiviteitstraining. Kijk in onze website voor meer informatie.

Lees hier meer:

Loopbaancoaching Breda
Communicatietrainer

Back To Top