Waarom stop je met dingen te doen?

Gezondheid

Waarom stop je met dingen te doen?

Je denkt dat je nare ervaring of emotioneel verontrustende gebeurtenis blijvend is. Je denkt dat als je therapeut je wil zien of je doorgaat met therapie dat het dan moeilijk gaat worden!

Jouw ervaring is dat de mensen die met je praatten toen je herstelde en weer bij je terugkwam (sommigen waren weg op vakantie) ook zo’n last hadden van de dingen die je overkwamen en ze vroegen om hulp. Je hebt 12 sessies afgerond waar je maanden over had kunnen doen. Het probleem is dat ik de enige ben die weet en geeft om de waardevolle dingen die met je gebeurd zijn en dus vinden de mensen dat het meer tijd vergt.

U weet heel goed dat psychologen en psychiaters reeds heel wat kennis over de persoonlijkheid hebben vergaard. Denkt u dat u door uw ervaring bent gestopt met leren en ontdekken? Of denk je je zelfvertrouwen moet vergroten?

Wanneer je voor het eerst begint te werken met een psychoanalyticus, beginnen we met het ontwikkelen van een veilige omgeving die je niet bang maakt of je een hotline-armband laat voelen wanneer je over bepaalde dingen praat, maar iets maanden later lijkt het meer op permanente schizofrenie, en kan het probleem niet worden opgelost.

Laat me een beetje uitleg geven over wat een langdurig therapieproces inhoudt. Iedereen komt naar een psychoanalyticus om in principe dezelfde reden; de therapeut wil iets over het verleden weten en er niet te lang bij blijven stilstaan. Elke vernietiger zal met andere redenen naar een therapeut komen en elke herstelbare manier om te beginnen zou anders zijn.

Het probleem is dat als de therapeut je de hele tijd therapie geeft, de destructieve cyclus doorgaat. Als je stopt met de gemakkelijke therapie zonder met het harde werk te zijn begonnen, word je een slachtoffer. Als je bijvoorbeeld je relatie wilt herstellen, maar je blijft stilstaan bij het verleden en alle onnozele dingen, zal het niet lukken. Ondertussen hebben sommige therapeuten nog meer complicaties. Je hebt problemen. Je bent hulpeloos. Je voelt je schuldig. De therapeut heeft het u verteld en u heeft het teruggenomen.

Als het onvermijdelijk is, laat de therapeut zichzelf dan berouwen. Laat de therapeut in de toekomst opnieuw beginnen en vaker wel dan niet zullen de slachtoffers leren en groeien. Laat de therapeuten meesters worden en geen slachtoffers. Als u zich soms schuldig voelt, dan is dat uw kans om het probleem van uw schuldgevoel te confronteren en op te lossen.

Als je problemen vindt die te maken hebben met je angst en andere psychologische moeilijkheden, moet je betrokken zijn bij het werk van de therapeuten, want de mislukkingen zijn jouw verantwoordelijkheid. Kijk deze lezing uit een van mijn uploads (vertrouwen in oorlogstijd onontgonnen metafoor alkingsuccessedmen persoonlijk verslag), en denk na hoe u dergelijke problemen kunt omzeilen en dergelijke problemen zullen kunnen worden opgelost.

Hier zijn een paar tips voor je om je kansen te vergroten. Ten eerste zorg goed voor jezelf en stop met je dagelijkse “pity party” ’s avonds. Als je stopt met je vrienden van het feest, dan moet je je geen zorgen maken over hoe je in staat zult zijn om tijd te vinden voor je andere zaken.

Ten tweede, wees niet bang en doe niet zo dwaas als in het verleden. Vergeet bovendien nooit dat er miljoenen mensen zijn die meer moed en charisma hebben. Je moet gewoon accepteren dat wanneer je die persoon ontmoet, je jezelf de vraag stelt: “Is hij een vriend? Is hij een knappe man die mij zal helpen?” Een kleine pauze en je zult weten of het antwoord “ja” is.

 

Meer lezen:

Burn-out coach
Hsp coach

Back To Top